Vaikka jenkkien armeijalaitokesta voidaan poliittisesti olla montaa mieltä, ovat he onnistuneet loistavasti vaatettamaan omat sotilaansa ja siinä sivussa luoneet yksinkertaisuudessaan nerokkaan kokojärjestelmän. He ovat ymmärtäneet, etteivät rotevat ihmiset ole sen pidempiä kuin laihemmatkaan. Eli siis vaikka esimerkiksi takin rinnanympärys kasvaa, ei se vaikuta juurikaan takin tai hihan pituuteen. Ja sama pätee housuihin.
Normaalimittaisille (n. 170-185cm) sopii tavallinen, eli regular, mitoitus. Tätä lyhyemmille tai pidemmille on omat short ja long -mitoituksensa.
Edustamamme tuotteet noudattavat pääsääntöisesti tätä regular -mitoitusta. Jos kuitenkin tarvitsisit short tai long -mitoituksella olevia vaatteita, kysy ihmeessä.
Kokomerkinnät (XS, S, M...) ovat samat kuin yleisesti käytetyt. Meidän mitoituksessa eri kokojen väli on kuitenkin suurempi. Kaikkein varminta on mitata joku sinulle ennestään täydellisesti sopva vaate.
Eri tuotteiden mitoitukset vaihtelevat hieman. Jokaisen tuotteen tiedoista löytyy kuitenkin kyseisen vaatteen kokotaulukko, johon vertaamalla saat täydellisesti sopivan vaatteen.

Mittaus
Mittaus on helpoin tehdä, kun otat kaapistasi sinulle täydellisesti sopivan vaatteen ja mittaat siitä kokotaulukon mitat. Toinen vaihtoehto on mitata vaatteen tulevaa omistajaa. Tällöin on kuitenkin aina pieni epäsopivuuden vaara jos mittaus onkin väärästä kohdasta. On myös hyvä miettiä vaatteen käyttötarkoitusta. Jos esimerkiksi takin alle on tarkoitus pukea alempia kerroksia, pitäisi siinä olla hieman varaa.
Alle olemme koonneet hieman ohjeita, jotka sinun on hyvä tietää, jos otat mitat vaatteen käyttäjästä.

Housut
Jos haluat, että housut istuvat särmästi, kuten ne on tarkoitettukin, ota mitta pari senttiä navan alapuolelta. Jos taas tykkäät pitää housuja hieman löysemmästi, mittaat siitä kohtaa mihin haluat housujen napin laskeutuvan. Useimpien housujemme vyötärössä on säätömahdollisuus ja taulukkoon on merkitty suurin mitta. Jos siis mittaamasi mitta on sama tai pienempi kuin taulukossa, otat kyseisen koon. Jos menee sentinkin yli, otat seuraavan.

Takit
Takkien mitoituksessa ratkaisevaa on rinnanympärys. Ota kuitenkin huomioon, että kuoritakin alle on hyvä sopia muutakin kuin T-paita. Jos hihan pituus on sinulle liian lyhyt, voit pelata muutaman sentin ottamalla kokoa tai kahta suuremman takin. Tällöin olkasauma putoaa hieman alemmas ja sitämyöten hiha on sopivampi. Takki on vain myös muutoin hieman löysä.

Päähineet
Päähineet sovitetaan mittaamalla päänympärys ohimoiden kohdalta. Älä ota liian pientä, sillä se vain kiristää käytössä.

Hansikkaat
Hansikkaiden mitoitus käy helposti mittaamalla kämmenen ympärys peukalohangasta ja vertaamalla taulukkoon.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat apua mittauksissa, kysy ihmeessä.

Copyright © Hatka.fi/ kaupoille.com. All Rights Reserved.